Homekoirakartoitus

cropped-homekoirat_013_christina_timonen_2016-1.jpgOutoja hajuja? Onko kiinteistössäsi, asunnossasi tai vaikkapa mökillä outo tunkkainen haju, joka tarttuu vaatteisiin ja esineisiin?

Oireiletko? Onko perheessäsi jatkuvasti esimerkiksi flunssaa, hengitystietulehduksia tai muuta selittämätöntä sairastelua ja kipuilua?

Oletko? Ostamassa tai myymässä kiinteistöäsi, suunnitteletko remontointia tai vaikkapa asunnon vuokraamista?

Homekoiratarkastus on nopea, pintoja rikkomaton ja kustannustehokas tapa kartoittaa onko home-epäilyssäsi aihetta!

Koiramme on koulutettu ilmaisemaan noin 20 yleisintä homelajia ja sädesienet. Koira pystyy haistamaan myös kuivuneet homeet, joita ihmisen mittarit eivät havaitse. Kuivuneet homeet voivat olla terveysriski yhtä lailla mitä kosteat, aktiivisessa kasvunvaiheessa olevat kasvustot. Homekoiratarkastus sisältää koiralla tehtävän kartoituksen sekä kirjallisen raportin.

Koiran hajuaisti: Ihmisellä on vain noin 5 miljoonaa hajusolua, kun taas koiralla on niitä rodusta riippuen jopa 220 miljoonaa. Koira erottelee hajuja samalla tavoin kun ihminen erottelee värisävyjä. Tästä johtuen koira pystyy helposti haistamaan homeen esimerkiksi voimakkaiden hajusteiden alta.

Koiran nenä on noin 2,5 miljoonaa kertaa parempi kuin ihmisen. Mikään keksintö, mikään tekninen laite, mikään, minkä ihminen voi keksiä, ei voi voittaa luonnon omaa täydellistä keksintöä – koiran nenää. Koira pystyy haistamaan ja erottelemaan 2000 eri hajua. Koiran hajuaisti kehittyy sitä paremmaksi, mitä enemmän se sitä käyttää.

Meidät löytää myös FACEBOOKISTA